Проекти
0882 88 19 01

bukvarino frontУрок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на „Букварино". Участниците ще редят мислите си с букви от българската азбука и изображения на велики личности от историята ни. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях.

„Букварино" се състои от 60 карти за игра. На тях се съдържат бележити личности от българската история, които са описани подробно със свои характерни и значими дела според периода на своя житейски път. В този комплект има също така две безценни карти „Ключ", с които участниците в това забавно игрознание ще отключват вратите на познанието. Така ще продължават с ходовете си напред в успеха и в печеленето на точки. „Букварино" е разделено на три стратегически нива, които карат участниците - децата и възрастните, да се състезават в група от четирима души, за да спечелят максимален брой точки, като показват безупречни знания по правопис, правоговор, история и математика. Бяло, Зелено и Червено „Букварино" са етапите на играта, през които ще преминат участниците.

 

„Букварино" е игра, предназначена за преподаване на правопис и правоговор за всякакви възрасти. Подходящо занимание е за летни и зимни лагери, ученически ваканции. Привлича със своята идея – да образова, да развлича, да възбужда сетивата и да сприятелява.

"5000 броя от образователното помагало „Букварино" тръгват абсолютно благотворително и безвъзмездно до българските дечица. Този жест го прави компания „Лактима", на които сме много благодарни, защото без тяхната подкрепа този факт нямаше как да се случи. Разбира се, тяхната корпоративна социална отговорност подсказа не само на българските граждани, а и на представители от други бизнеси, че е редно да се подкрепят подобни кампании и каузи като нашата", заяви г-жа Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари". Тя допълни - „Вярвам, че „Букварино" е истинско вдъхновение, и най-много ще се радвам помагалото да стигне до колкото се може повече ученици, родители, учители, защото е вложено много труд и старание на хората творили, работили, вложили усилия. Така „Букварино" се превърна в игрознание, което има своето запазено място във всяко едно българско училище. В София и Велико Търново ще пристигнат първите бройки от „Букварино". Така децата и техните родители ще могат да се радват на образователната игра по време на празника на буквите – 24 май.

Положихме много усилия по проекта, но любовта към децата ни даде сили, за да създадем иновативното образователно помагало, заяви г-жа Яна Трендафилова, главен координатор на „Сдружение Азбукари". "Всеки един от нас даде своя принос, за да може да завършим „Букварино" и да зарадваме малчуганите и техните родители. Надяваме се и за напред да създаваме образователни проекти и за това разчитаме на активна подкрепа от дарители и съмишленици. Набраните средства от „Букварино" ще отидат за реализиране на следващия ни образователен проект – „Креативни мислители". Чрез него ще бъде създадена уникална 3D училищна стая в ОУ „Димитър Благоев" във Велико Търново, допълни Трендафилова.

„Букварино" привлича с вълнуващи публикации за пътя на древните българи. Проектът разкрива различна гледна точка за произхода и развитието на българската азбука. Представя изображения с най-старите писмени знаци. Проектът има и своя електронен дом - www.bukvarino.bg. Той е необятна шир от загадки и въпроси, които ще Ви донесат неочаквано големи награди. Мотото е „Играй, учи и спечели" на www.bukvarino.bg.

>>> Вече можете да получите Вашия комплект "Букварино" срещу дарение от 25лв, повече информация ТУК!

Още по проекта:

 

"БУКВАРИНО" РАДВА МАЛКИ И ГОЛЕМИ
Патриотичната игра „Букварино“ предоставя възможност на децата и техните семейства да спечелят историческа обиколка „По стъпките на Първото българско царство“
Малки и големи ще могат да се забавляват с "Букварино" във Велико Търново

Данъчни облекчения за фирми-дарители

Сдружение Азбукари издава на всички свои дарители документ, удостоверяващ направеното дарение/я, който Ви дава право да ползвате данъчно облекчение при подаване на годишната данъчна декларация.
Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-10%: Фирмите могат да намалят до 10 на сто от положителния си счетоводен финансов резултат, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Данъчни облекчения за лица-дарители

Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-5%: Физическите лица могат да намалят данъчната си основа с до 5 на сто, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Намерете ни

 unnamed

гр. София
ул. Царичина №1
Phone: 0882 881 901
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Web: www.azbukari.org