Как да даря
0882 88 19 01

„Сдружение Азбукари" приема финансова подкрепа от частни и корпоративни дарители, с която да се подпомогне организирането на различни кампании и инициативи, оперативната и административна дейност и разширяването на капацитета на сдружението. Ние имаме амбиция да създаваме и организираме все повече активности насочени към децата на България.
Ако желаете да направите парично дарение за „Сдружение Азбукари", можете да го направите по следните начини.

 

gray button banka gray button ePay gray button PayPal
За да дарите по банков път е необходимо да посетите офис на обслужващата Ви банка и да наредите дарението към следния IBAN:
BG 11 FINV 9150 2016 2027 40
 Ако разполагате с регистрация в ePay.bg и имате банкова карта e необходимо да изберете сумата, която искате да дарите и да влезете в системата на ePay. PayPal е международна система за електронни разполащания. Сдружение Азбукари може да получава дарения в PayPal, като за вас е достатъчно да имате валидна банкова карта. 

 

Българското законодателство предвижда следните данъчни облекчения в полза на физически и юридически лица, които направят дарение на НПО, каквото е "Сдружение Азбукари", работещо в обществена полза:

 

За фирми дарители
За данъчни цели се признават счетоводни разходи за дарения в общ размер до 10 на сто от положителния счетоводен финансов резултат (счетоводната печалба), когато разходите за дарения са направени в полза на НПО

За граждани дарители
Годишният облагаем доход на лицето се намалява с направени през годината дарения до 5 на сто, когато дарението е в полза на НПО

 

Продукти
„Сдружение Азбукари" приема продукти, които са в срок на годност, с доказан произход и отговарят на стандартите за безопасност, определени от българското законодателство. Ако искате да направите продуктово дарение и да се включите в кампаниите на сдружението моля пишете ни на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или се свържете с нас на посочените контакти.

Услуги
„Сдружение Азбукари“ има нужда от подкрепа под формата на транспорт, печатна дейност и др. Ако искате да подпомогнете работата на сдружението лично или чрез услугите, които предлага вашия бизнес, моля пишете ни на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или се свържете с нас на посочените контакти.

Данъчни облекчения за фирми-дарители

Сдружение Азбукари издава на всички свои дарители документ, удостоверяващ направеното дарение/я, който Ви дава право да ползвате данъчно облекчение при подаване на годишната данъчна декларация.
Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-10%: Фирмите могат да намалят до 10 на сто от положителния си счетоводен финансов резултат, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Данъчни облекчения за лица-дарители

Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-5%: Физическите лица могат да намалят данъчната си основа с до 5 на сто, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Намерете ни

 unnamed

гр. София
ул. Царичина №1
Phone: 0882 881 901
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Web: www.azbukari.org