Новини
0882 88 19 01

karta-na-sveta-1След двугодишни усилия, екипът ни - Радослав и Гергана Доневи, и сплотеният отбор на “Сдружение Азбукари”, ще зарадваме за пореден път любознателните български деца с ново образователно помагало. ДЕТСКАТА КАРТА НА СВЕТА е продължение на проекта ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ, която за няколко години се утвърди като любим учител на децата в училищата, в детските градини и в българските семейства.

Тя стана ценен приятел на хлапетата и неизменна част от домашната среда. Тя се превърна в елегантен и много смислен подарък за празници и в същото време насърчител за бъдещите ни дела. “Продължаваме с образователната линия на проектите ни, за да предложим не само любопитна информация, атрактивни изображения и много цвят, но и да задържим дълготрайно интереса на децата върху знанието, което можем да открием в контурите на континентите и моретата по света”, заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“.


ОБЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА

 

Уникална по рода си карта на света, създадена специално за деца, обединява в едно животински и растителен свят, превръщайки се в безценно помагало в ранното детско обучение. Детска карта „Опознай света“ съдържа над 350 цветни илюстрации, обхващащи 7 различни теми: животните, птиците, морски обитатели, плодовете и зеленчуците, дърветата и цветя.

Богатството на използвания в картата илюстративен материал провокира интереса на децата, тренира наблюдателността им и способства за бързо и лесно натрупване на знания чрез практиката на играта и забавлението. По своя замисъл и изпълнение, картата е подходяща за широка възрастова група деца, и предоставя разнообразни възможности, както за домашни занимания, така и за работа в училище.

 

ОБРАЗОВАТЕЛНИ КАЧЕСТВА И ПРЕДИМСТВА НА КАРТАТА СПРЯМО ИЗИСКВАНИЯТА НА ДЕЙСТВАЩАТА УЧЕБНА ПРОГРАМА

Предоставената в нея илюстративна информация съответства на важните изисквания за достъпност и кореспондира със сетивно-познавателния опит на децата.

 

Нагледно предоставената информация и възможността за различни практически задачи и дейности (като търсене на определени обекти например) превръщат Детска карта на света в подходящ инструмент за формиране на първоначални данни за природата и околния свят и събуждат интереса на учениците към по-задълбочени знания. Детската карта „Опознай света”: стимулира детската активност, интереси и наблюдателност; формира у децата първоначални представи за природата на различните континенти; съдейства за развитието на детските познавателни способности; поставя стабилни основи за формиране на положително отношение към околната среда.

Данъчни облекчения за фирми-дарители

Сдружение Азбукари издава на всички свои дарители документ, удостоверяващ направеното дарение/я, който Ви дава право да ползвате данъчно облекчение при подаване на годишната данъчна декларация.
Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-10%: Фирмите могат да намалят до 10 на сто от положителния си счетоводен финансов резултат, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Данъчни облекчения за лица-дарители

Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-5%: Физическите лица могат да намалят данъчната си основа с до 5 на сто, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Намерете ни

 unnamed

гр. София
ул. Царичина №1
Phone: 0882 881 901
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Web: www.azbukari.org