Новини
0882 88 19 01

praznik-2Детска градина "Дружба" в Шумен организира празник на родолюбието и патриотизма - "България в моя детски свят" с участието на 150 хлапета от детското заведение и техните родители.


За „Сдружение Азбукари" е чест , че заедно с НД "Традиция" гр. Шумен и приятели на детското заведение взехме участие в организираната програма. Тя започна с прочувствено слово на директорката - Анна Георгиева и продължи с чудесното изпълнение на стих. "Аз съм българче" на деца от група "Мечта".

 

След това децата от група "Славейче" танцуваха под звуците на песента "Аспарух" и с това представиха диска, които придружава новия образователен проект на „Сдружение Азбукари" – „История на славните българи“. А когато малчуганите от група "Мечта" затанцуваха под звуците на 100-те каба гайди и развяха българския трибагреник, повечето от присъстващите се просълзиха. На фона на този танц се появиха и приятелите ни от клуб "Традиция", облечени като воини на хан Аспарух.


praznik-1Събитието уважиха: проф. Стефан Желев - Областен управител, Мария Йорданова - началник отдел Образование, наука и култура в община Шумен, проф. Наталия Витанова - преподавател в ШУ "Еп. К. Преславски", Петър Синджирлиев - председател на Шуменско училищно настоятелство и Диян Милчев представител на „Сдружение Азбукари“.


Всички групи на детска градина "Дружба" получиха подаръци от „Сдружение Азбукари" -образователни игри "Букварино" и Детски карти на България „Обичай Родината“.

Данъчни облекчения за фирми-дарители

Сдружение Азбукари издава на всички свои дарители документ, удостоверяващ направеното дарение/я, който Ви дава право да ползвате данъчно облекчение при подаване на годишната данъчна декларация.
Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-10%: Фирмите могат да намалят до 10 на сто от положителния си счетоводен финансов резултат, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Данъчни облекчения за лица-дарители

Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-5%: Физическите лица могат да намалят данъчната си основа с до 5 на сто, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Намерете ни

 unnamed

гр. София
ул. Царичина №1
Phone: 0882 881 901
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Web: www.azbukari.org