Новини
0882 88 19 01

Tsveta-litche-5С нескрита радост искаме да Ви съобщим, че Президентството на Р. България отговори на инициативата на гражданските организации – Единение „Българи за България”, „Сдружение Азбукари“ и Асоциация „Ренесанс за България“, изпратена до държавния глава ген. Румен Радев.
Идеята е за първи път в историята на ЕС, ротационното председателство да има свое вдъхновяващо мира и представящо културата на всяка държава Лице. От администрацията на Президента заявяват, че предложението е предоставено на вниманието на г-жа Лиляна Павлова, министър на българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

 

В писмото се казва още:

„Използвам повода, за да изкажа от името на екипа на президента пожелания за успех на родолюбивите, социални и просветителски инициативи на „Сдружение Азбукари“, Асоциация „Ренесанс за България“ и Единение „Българи за България“ и на вдъхновената последователна работа на г-жа Цвета Кирилова, посветена на патриотичното възпитание и модерното обучение на младите хора.“

Напомняме, че трите граждански организации, с безупречна репутация и доказан принос в развитието на българщината, излязоха с безпрецедентно предложение към парламента, президента и правителството на Република България, като издигнаха кандидатура за "Лице на България за ротационното председателство на ЕС".

 

Ние от „Сдружение Азбукари“, Единение „Българи за България” и Асоциация „Ренесанс за България“ считаме, че предвидената културна програма за времето на нашето председателство се явява уникална възможност България да представи по достоен начин своята богата история и културно величие. За целта предлагаме да се учреди статут „Лице на българското председателство“, за заемането на който да бъде одобрена кандидатурата на г-жа Цвета Кирилова – виден български общественик, родолюбец и радетел за граждански права, притежаващ качествата, ума и магнетизма на човек, способен по най-добрия начин да представи културната ни идентичност и национални традиции.

 

Тя е изявен общественик, журналист и хуманист, посветила се на проекти за възпитанието и модерното обучение и развитие на младото поколение на България. Има огромен принос за осъществяването на социални, образователни и родолюбиви проекти. Г-жа Цвета Кирилова представя с три различни визии достойнствата и красотата на Родината. Инициаторите заявяват още, че Европа има огромна нужда от България, защото културно-историческото наследство е златната акция на България в ЕС!

 

Кампанията вече тече в социалната мрежа, а кандидатурата на г-жа Цвета Кирилова вече получи одобрението на хиляди българи в страната и по света. На фен страницата във фейсбук- „Цвета Кирилова – „Лице на българското председателство на ЕС – 2018“ може да следите коментари, мнения и предложения, свързани с кандидатурата.

 

https://www.facebook.com/IYI.1.618/?fref=ts
https://www.facebook.com/BGIYI618/
https://www.facebook.com/tsveta.kirilova

Данъчни облекчения за фирми-дарители

Сдружение Азбукари издава на всички свои дарители документ, удостоверяващ направеното дарение/я, който Ви дава право да ползвате данъчно облекчение при подаване на годишната данъчна декларация.
Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-10%: Фирмите могат да намалят до 10 на сто от положителния си счетоводен финансов резултат, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Данъчни облекчения за лица-дарители

Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-5%: Физическите лица могат да намалят данъчната си основа с до 5 на сто, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Намерете ни

 unnamed

гр. София
ул. Царичина №1
Phone: 0882 881 901
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Web: www.azbukari.org