Начало
0882 88 19 01

Вземете знание за Вашето дете!

buton-bial

buton-zelen

buton-cherven

 

Как помагаме на децата на България

Креативни мислители

KM

Средището на съвременното Просвещение вече е факт, проектът „Креативни мислители" бе открит във Велико Търново. Първите строители на съвременната патриотична училищна стая на Възраждането са активните български граждани! Благодарение на тяхната подкрепа и дарения, насочени към образователните проекти на Азбукари, средището на съвременното Просвещение вече е създадено.

Прочети повече...

Проект „Обичай Родината“

dks

На 15 септември 2014 г. започна образователният, социален проект „Обичай Родината", който постави 3500 пъстри детски карти на България в училища в цялата страна. Инициативата е на „Сдружение Азбукари" и онлайн магазина eМАG. Целта на проекта е да насърчи любознателността на децата с модерен подход.

Прочети повече...

Детска площадка в гр. Бургас

JB-46

„Сдружение Азбукари" и община Бургас изградиха в партньорство модерна обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Още един голям български град се включи в Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!" на „Сдружение Азбукари".

Прочети повече...

Каталог "Усмивки от София"

smiles from sofia

50 дечица на възраст от 4 до 14 години застанаха пред фотообектива, за да представят своята любима забележителност от София. Идеята е инициирана от „Сдружение Азбукари" и е продължение на фотоконкурса „Нашите слънца", успешно осъществен и представен на фестивала "Вярвам в теб".

 

Прочети повече...

Проект "Букварино"

bukvarino press

„Букварино" е система от образователни игри, предназначени за увлекателно преподаване на правопис и правоговор. Те изграждат в занимателен вид познавателната основа за правилна употреба на буквите в българската азбука. Помагалото е подходящо за ученици, за зрели хора, които се нуждаят от натрупване и усъвършенстване на познанията си по български език и история.

Прочети повече...

 

Цветна площадка Азбукари

ploshtadka1

На 1 юни 2013 г. бе открита първата в България, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специални потребности. Тя се намира в гр. София, Южен парк. Площадката е изградена изцяло от дарителски средства, и е дарена на Столична община от "Сдружение Азбукари".

Прочети повече...Стая за усмивки

staya-usmivki-detsa

Сдружение Азбукари" откри първата „Стая за усмивки" и усмихна широко малките пациенти в Клиниката по педиатрия на Втора МБАЛ, гр. София. Една от стаите в педиатричното отделение придоби нов облик и предназначение. Важна заслуга за реализирането на проекта има Експириън България, която финансира проекта.

Прочети повече..

Детска площадка в НИМ

ploshtadka nim

Подарихме нова площадка за децата в Националния исторически музей. Голяма част от посетителите на музея са деца, а както добре знаете „Сдружение Азбукари" се раздава в дейността си, най-вече за подкрепа, образование на малките и развитие на техните таланти. Детското съоръжение е от естествени материали, а видът му е съобразен с архитектурата на музея.

Прочети повече..

Детска площадка в гр. В. Търново

PLOSHT VT

„Сдружение Азбукари" направи незабравимо коледно тържество при откриването на модерната детска площадка „Азбукари", подходяща и за деца със специални образователни потребности в парк „Марно поле" във град Велико Търново. Това е втората подобна площадка в страната след тази в София, отново създадена от Азбукарите. Пожелаваме незабравими моменти на децата на България.
Прочети повече...

Фестивал "Вярвам в теб"

fest 1

Детски фестивал "Вярвам в теб!" е интерактивно мащабно събитие, в което сценаристи и режисьори са самите деца. Той е сцена за изявите на музиканти, творци, актьори, циркови артисти, аниматори, педагози, спортисти, родители, представители на институциите, посланици на страните - членки на ЕС у нас.                
Прочети повече...

Академия за толерантност

66sou

„Сдружение Азбукари" и столичното 66 СОУ „Филип Станиславов" започнаха работа по съвместен проект „Академия за толерантност", той има за цел да подпомогне процеса на интеграцията на децата от различните етнически групи, обучавани в училището.               
Прочети повече...

Обичай родината
Детска карта на България
Детска карта на България
Поръчай от ТУК!
Зарадвай детето си!
Съдържа над 500 цветни илюстрации
Тя е прекрасно помагало!
Незаменимо образователно средство!
Азбукарски усмивки
Нашите усмихнати Азбукари
Азбукарчета
Малките Азбукарчета се забавляват

Данъчни облекчения за фирми-дарители

Сдружение Азбукари издава на всички свои дарители документ, удостоверяващ направеното дарение/я, който Ви дава право да ползвате данъчно облекчение при подаване на годишната данъчна декларация.
Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-10%: Фирмите могат да намалят до 10 на сто от положителния си счетоводен финансов резултат, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Данъчни облекчения за лица-дарители

Размерът на данъчното облекчение зависи от статута на лицата, в полза на които е направено дарението:
-5%: Физическите лица могат да намалят данъчната си основа с до 5 на сто, като направят дарение в полза на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, каквото е Сдружение Азбукари.

Намерете ни

 unnamed

гр. София
ул. Царичина №1
Phone: 0882 881 901
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Web: www.azbukari.org